+46 (0)40-644 48 10
 
Hjulhamnsgatan 3. 211 34 Malmö, Sweden

Drupal

Drupal är ett mycket populärt och etablerat innehållshanteringssystem som passar för stora webbplatser med flera administratörer. Drupal finns i tiotusentals installationer och är därmed ett av de största Content Management-systemen (CMS) i världen. Det har vunnit flera priser för bästa overall Open Source CMS i CMS Awards. Visionen för Drupal är att med standarder och öppen källkod bygga ett system där personer och grupper som är geografiskt spridda kollektivt kan producera, diskutera och dela information. Med fokus på community och samarbete tillsammans med modultänkandet blir Drupal en effektiv plattform för både webbplats och intranät.

 

DRUPAL - DET MODULÄRA SYSTEMET
Drupal är alltså modulärt uppbyggt. Det innebär att om du exempelvis behöver göra nyhetsbrevsutskick eller ha ett community finns ofta färdiga moduler att koppla på. Eftersom Drupal har många användare produceras hela tiden nya moduler och det är stor chans att det finns något som passar för just det du behöver.

DRUPAL - DET FLEXIBILA SYSTEMET
Moduler är insticksprogram som utökar funktionaliteten i Drupal. Dessa finns oftast på engelska men i flera fall även på andra språk. Det finns över 20000 moduler till Drupal och några av de populäraste modulerna är: Kontaktformulär, Kalender, Gästbok, E-shop, Bannersystem, Forum, Bildgalleri, Nyhetsbrevsutskick, Grafisk redigering av webbsidor, Utskriftsvänliga sidor.

 

 

Drupal.png