+46 (0)40-644 48 10
 
Hjulhamnsgatan 3. 211 34 Malmö, Sweden
Stockholms elbolag

ATT HANTERA 1,000 FAKTUROR PÅ 5 SEKUNDER

Stockholms Elbolag är en ny spännande aktör på den svenska elmarknaden som erbjuder sina kunder en effektivare lösning för att hantera alla sina energikostnader. Oavsett leverantör av energi, nät eller el. Allt samlas på en faktura från Stockholms Elbolag.

 

STOCKHOLMS ELBOLAGS KUNDER
Stockholms Elbolags kunder är företag och privatpersoner, vissa har mer än en fastighet och får därmed flera fakturor varje månad från el och nätleverantörer. Genom att erbjuda en samfaktureringstjänst, där alla kostnaderna kommer på en faktura, blir det mycket enklare för kunden. Stockholms Elbolag hanterar, samlar och betalar fakturorna. Enkelt och smart!

WEBBASERAD LÖSNING SOM HANTERAR ARBETET
Behovet fanns att hantera tusentals leverantörsfakturor som kommer in i systemet genom en koppling från Pyramids affärssystem. Dessa skall automatiskt matchas mot kunder och anläggningar och hamna som fakturaunderlag tillsammans med elförbrukningskostnaderna från Elsystemet varvid en sammansatt, men specificerad faktura skall genereras till kunderna.
 
VÅRT UPPDRAG
Från strategiskt utvecklingskoncept till programmering av samfaktureringslösningen. Tjänstens innehåll och funktionalitet, hantering av avvikande fakturor samt kundkommunikation. Allt integrerat mot el- och affärssystem samt bank- utskriftslösningar. Kundtjänst skulle också ha en effektiv tillgång till information och underlag. Och kunderna skall enkelt och säkert kunna logga in för att se och kontrollera sina underlag till sina sammansatta fakturor.

RESULTAT
Tillsammans med Stockholms Elbolag skapade vi en lösning som blev unik för den svenska elmarknaden. Genom att erbjuda unika kundfördelar har bolaget stärkt sin konkurrenskraft och skaffat sig goda expansiva förutsättningar för att nå nya kunder.

 
 
Teknik: Lösningen är baserad på affärswebbsystemet Beevo, Integrerad mot Pyramid, Props samt E-faktura, autogiro och utskriftstjänster från Evry.