+46 (0)40-644 48 10
 
Hjulhamnsgatan 3. 211 34 Malmö, Sweden
Tetrapak

HUR TETRA PAK GICK FRÅN ATT LEVERERA 100 000 TILL 200 000 PRODUKTER

Provförpackningar är viktiga säljverktyg för Tetra Pak. Men hur hanterar man på ett effektivt sätt ett brett sortiment av förpackningar i flera varianter, i kombination med ett stort antal beställningar från säljare i 150 länder? Här kommer Commerz och digital utveckling in i bilden.

 

TETRA PAKS KUNDER
Mejerier, juicetillverkare och andra företag som är i behov av bra och miljöanpassade förpackningar för flytande livsmedel. Provförpackningar är därför viktiga i säljprocessen. Uppgiften att ta fram och distribuera kundanpassade provförpackningar till säljare i fem världsdelar ligger på Tetra Pak Package Sample i Lund. En order kan innehålla allt från en enda till 2 500 produkter.

INTERN WEBBSHOP FÖR PROVFÖRPACKNINGAR
Utmaningen för Tetra Pak Package Sample ligger dels i att hantera hela sortimentet, alla varianter och externa tillbehör, dels i att se till att rätt säljare i rätt land får rätt provförpackningar inom önskad leveranstid.

VÅRT UPPDRAG
Uppdraget var att utveckla en konfigurator i Tetra Paks intranät; en intern webbshop för provförpack­ningar. Första steget vara att ta reda på vilka behov och önskemål Tetra Pak Package Sample och användarna hade. Sedan tog arbetsgruppen fram ett förslag på hur flödet kunde se ut – från inloggning till beställning. Därefter byggde Commerz systemutvecklare lösningen. 

BESTÄLLNINGARNA FÖRDUBBLADES PÅ ETT ÅR
Tetra Paks nya webbshop för provförpackningar gör det enkelt för säljarna att göra sina beställningar via datorn. Användaren leds steg för steg genom processen. Det handlar om allt från val av förpackningstyp och storlek på förpack­ningen till material och plastdetaljer, såsom kork och sugrör. Och precis som i andra webbutiker finns varukorg och kassa.

På bara ett år har beställningarna av provförpackningar fördubblats – från 100 000 till 200 000. Den stora ökningen är ett kvitto på att hanteringen upplevs som snabb och smidig av Tetra Paks säljare. Dessutom effektiviserar lösningen arbetet inom Tetra Pak Package Sample.