+46 (0)40-644 48 10
 
Hjulhamnsgatan 3. 211 34 Malmö, Sweden
Masterpart

KONSTEN ATT FÅ EN KUNDVAGN ATT RULLA SOM EN FERRARI

Du har säkert stött på den – kundvagnen som knappt rör sig ur fläcken. Det beror på att hjulen är tröga, trasiga eller riktade åt olika håll. Resultatet är en långsam, vinglig och ansträngande färd genom butiken.
MASTERPARTS KUNDER
Masterpart har fokuserat sig på att vara en välsorterad partner till bilverkstäder och grossister. Stort sortiment och snabba leveranser är en prioritet för deras erbjudande. Kunderna är många gånger mindre bilverkstäder och ett starkt stöd att få rätt reservdel är väsentligt. Därför var en uppkoppling mot bilregistret och registreringsnummersökning ett måste för att välja fram rätt reservdelar. Kunderna har även Mina sidor där de kan se beställningar, restorders m.m.

E-HANDEL MED ANPASSADE FUNKTIONERFöretaget har nästan 50,000 olika reservdelar till salu och ett eget lager för de mest frekventa produkterna. Samtidigt finns här lagerintegrationer med ett flertal produktleverantörer som möjliggör en integrerad 3PL (Tredjepartslogistik).
TEC-ALLIANCE, KOPPLADE PRODUKTER
För att säkerställa att rätt produkter sälj til rätt bil så är Masterparts databas klassificerad enlig TEC-Alliance standard. Detta möjliggör en hög pricksäkerhet att det blir rätt reservdel som levereras när man angivit sitt fordon genom en sökning med sitt registreringsnummer. Rätt produkt levereras direkt, och mindre returer skapar nöjda kunder och bättre lönsamhet.

INTEGRERAD OCH DISTRIBUERADLösningen är integrerad mot ShareSpine som är kopplad mot företagets ERP.  I lösningen hanterar vi avancerade logistikflöden med distribuerat lager och 3PL. Detta innebär att grossisters kunder kan lägga sina orders hos Masterpart, vilka därefter hanteras direkt genom grossisten.
Webblösningen hanterar även inventering och skapar automatiska beställningsunderlag mot underleverantörer och har en valutaintegration mot ECB för aktuell valutakurs för priskorrigering.

 
 

Teknik: Lösningen är baserad på webbsystemet Sitedirect, Integrerad mot Sharespine, Tec-Aliance, Bilregistret samt mot flertalet leverantörer för 3PL.